Paravent Ambassade
Room Divider
Special Permanent Retail Rate

SGD 21,360.00 SGD 13,884.00
Sold Out
Material : Solid Wood
Dimensions : 221 x 167 x 30 mm

The Japanese architect Junzo Sakakura, chosen to design the grand residence of the Japanese ambassador to France in Faubourg Saint-Honoré, called his friend Charlotte Perriand in 1966 to design the interior space and furniture. The furniture was partly integrated into the architecture and partly intended to be mobile.

Charlotte Perriand, expert in designing furniture to meet the needs of its user, conceived the Paravent Ambassade screen to hide the door connecting the office to the salon de réception, a space that evoked a certain solemnity also because of the presence of a large sofa, over seven meters long, next to which the screen was placed.

Due to a lack of budget to construct the screen , Perriand had the brilliant idea of reusing the discarded solid rosewood left over from the production of her Tabourets which she had cut into rectangular blocks to be connected with threaded rods. These wooden elements were offset to create a visual interplay of volume and voids and its assembly made it possible to compose a sinuous wave-shaped screen that, with its malleable rhythm and beauty of the solid wood grain, made this space come alive.

Material : Solid Wood
Dimensions : 221 x 167 x 30 mm

The Japanese architect Junzo Sakakura, chosen to design the grand residence of the Japanese ambassador to France in Faubourg Saint-Honoré, called his friend Charlotte Perriand in 1966 to design the interior space and furniture. The furniture was partly integrated into the architecture and partly intended to be mobile.

Charlotte Perriand, expert in designing furniture to meet the needs of its user, conceived the Paravent Ambassade screen to hide the door connecting the office to the salon de réception, a space that evoked a certain solemnity also because of the presence of a large sofa, over seven meters long, next to which the screen was placed.

Due to a lack of budget to construct the screen , Perriand had the brilliant idea of reusing the discarded solid rosewood left over from the production of her Tabourets which she had cut into rectangular blocks to be connected with threaded rods. These wooden elements were offset to create a visual interplay of volume and voids and its assembly made it possible to compose a sinuous wave-shaped screen that, with its malleable rhythm and beauty of the solid wood grain, made this space come alive.

Please login to submit your product review.